BEBAHAN
2 biji bawang putih
1 biji bawang merah
1 inci halia
3 sudu perencah tomyam
2 biji cilipadi(xnk letak pun xpe,tp my hubby xmakan kalo xpedas!)
1 biji tomato(dipotong dadu)
1 batang serai
garam secukup rasa
CECARA:
1)gaul udang ngan kunyit-goreng tanpa minyak n jgn overcooked plak ye ^_^ pastu asingkan.
2) tumis bawang2 sampai naik bau.
3)masukkan perencah tomyam ngan serai..kacau jangan sampai hangit.
4)masukkan cilipadi
5)bila dah faring sumer2 tu,masukkan la udang yang dah digoreng tadi..tambah air sikit kalau suka kuah(i suka!)
6)kacau sama rata,tambahkan garam secukup rasa n bila dah mendidih..siap ler ^_^
senang je kan?SELAMAT MENCUBA ^_^
pandainyer akakku masak,hehehe...
ReplyDelete